Nee, ik kook niet graag met een kookboek. Liever bedenk ik zelf een gerechtje op basis van voorhanden zijnde ingrediënten. Zoals onderstaande bijvoorbeeld ...
Wat hadden we die dag in huis?
Scampi / venkel / tomaat / tagliatelle / citroenwodka / olijfolie / verse basilicum / paprikapoeder / peper en zout
Hoe ga je te werk?
- Snij de venkel en tomaat in kleine blokjes.
- Verhit een wokpan met olijfolie en voeg de venkel toe. Stoof de venkel aan op basis van de citroenwodka. Zorg ervoor dat het geheel steeds 'nat' blijft. (Indien nodig voeg je dus nog wat wodka toe.)
- Voeg na enkele minuutjes ook de tomaat toe. Laten beiden samen stoven.
- Verhit een pot water, voeg wat zout toe en kook de pasta met een scheutje olijfolie.
- Laat de scampi mee sudderen in de saus tot ze gaar zijn. Voeg peper en paprikapoeder toe.
- Voeg de pasta en saus samen, bestrooi met verse basilicum. Omroeren en ... opdienen!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten